Tamme eendeborst met anijszaad, rode kool “a’la minute” met appeltjes en taai taai van het Bakkerijmuseum

Tamme eendeborst met anijszaad, rode kool “a’la minute” met appeltjes en taai taai van het Bakkerijmuseum

 

Ingrediënten  voor 4 personen

Tamme eendeborst met anijszaad, rode kool “a'la minute” met appeltjes en taai taai van het BakkerijmuseumRode Kool

  • 1/2    rode kool
  • 1 dl    rode port
  • 1 dl    blauwe bessensap
  • 1 thl    honing
  • 2 thl    rode wijnazijn
  • 1 st    taaitaai (Bakkerijmuseum)
  • 1 st    goureinette

Eendenborst

  • 1 st    Tamme eendenborst (magret de canard
  • 1 thl     anijszaadpoeder
  • 1/2 thl     zwarte peper
  • 1 thl     zeezout

 

 


B
Onno Kokmeijer in de winkel van De Oude Bakkerijereiding:
Zet de rode kool op tezamen met de rode port, blauwe bessensap en de honing. Kook het geheel op matig vuur zodat het vocht langzaam verdampt en de rode kool gaar wordt. Zodra al het vocht bijna is verdampt merkt u dat de suiker begint te karamelliseren, dit is het moment om het kookproces te stoppen. Haal de pan van het vuur en voeg wat rode wijnazijn toe om de rode kool een fris accent te geven.
De appel wordt geschild en vervolgens in gelijkmatige blokjes gesneden, hetzelfde doen we met de taaitaai. Voeg beide ingrediënten toe aan de rode kool op het moment van serveren.
De tamme eendenborst smeren we in met de anijszaad, zwarte peper en zeezout. De specerijen smeren we alleen op de vetkant van de eendenborst. Vervolgens op matig vuur de eendenborst bakken op de vetkant, als deze mooi van kleur en krokant is dan bakt u de eendenborst rondom dicht. Bij voorkeur de eendenborst nog even 10 minuten in een oven van 120 graden plaatsen.

Combineer de ingrediënten met een mooie mousseline van pastinaak, aardappel of knolselderij.

 

 

 

Theo Spil van het Bakkerijmuseum 'de Oude Bakkerij'De geur van anijs en honing komt je tegemoet als Theo Spil van het Bakkerijmuseum ‘de Oude Bakkerij‘ met taaitaai aan de gang is. Het recept hiervoor is al eeuwen oud en schijnt zelfs 2000 jaar geleden al ontwikkeld te zijn. In Westfriesland kennen we de koetjestaaitaai als een typisch Westfries streekproduct. Het wordt vooral gegeten in het najaar tijdens de kermissen en is onlosmakend verbonden met de Hoornse veemarkt. Het Bakkerijmuseum heeft onlangs een mooie nieuwe plank gekregen van gemeente Medemblik. Hierop is een afbeelding van een paard, sulky en jockey. De HardraverTaai die hiermee geproduceerd wordt is in het Bakkerijmuseum verkrijgbaar vanaf dinsdag 10 september. U vindt het museum op Nieuwstraat 8 in Medemblik.

 

 

Bakkerijmuseum “De oude bakkerij”
Nieuwstraat 8
1671 BD Medemblik

T. 0227 545014
http://www.deoudebakkerij.nl

Door |2017-01-30T13:14:25+01:00september 25th, 2013|Afleveringen|Reacties uitgeschakeld voor Tamme eendeborst met anijszaad, rode kool “a’la minute” met appeltjes en taai taai van het Bakkerijmuseum

About the Author: