Kip met citroen en knoflook ‘en croute’

Kip met citroen en knoflook ‘en croute’

 

Westfriese tafel boerderijkippenboutIngrediënten Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 st    boerderijkippenbout uitgebeend
  • 1 st    ambachtelijke rookworst     (Keurslager Blokdijk)
  • 3 dl    kokosmelk
  • 50    gr verse gember
  • 1 dl    olijfolie
  • 4 thl    knoflook tapende (biesheuvel)
  • 12 st    verse knoflookteentjes         (Biesheuvel Knoflook)
  • 2 st    gepekelde citroenen
  • 100 gr    bundelzwammen
  • 1 st    kleine winterpeen
  • 2 st    kleine sjalot
  • 4 st    blaadjes verse laurier
  • 3 st    Roseval aardappel
  • 4 pl    bladerdeeg

Specerijenmix

  • 5 gr    kruidnagel
  • 5 gr    korianderkorrel
  • 5 gr    kummel
  • 5 gr    kerrie
  • 5 gr    grof zeezout

 

Westfriese tafel - Onno Kokmeijer & Keurslager Cees BlokdijkBereiding:
Neem vier ovenvaste koppen of kleine gietijzeren pannen en verdeel de kokosmelk hierin. Verdeel vervolgens de knoflooktapenade en de schoongemaakte gember over de kopjes. De kippenbout snijdt u in vier gelijke stukken en u marineert dit in de specerijenmix met de olijfolie. Verdeel de kippenbout over de kopjes, vervolgens legt u hier de gesneden bundelzwammen, gepekelde citroen, knoflookteentjes, winterpeen, sjalot, gebakken aardappelplakjes en de rookworst in.
Steek er als laatste de verse laurierblaadjes in. Vervolgens dekt u de koppen of pannetjes af met
bladerdeeg, dat licht is ingesmeerd met eidooier m.b.v. een kwastje.
Verwarm de oven voor op 190° C en plaats het geheel gedurende 35 à 40 minuten in de oven.

 

Vl.n.r. Keurslager Cees Blokdijk, Poelier Bas van der Laan, Chef Onno KokmeijerAl 25 jaar heeft Cees Blokdijk zijn Keurslagerij in Medemblik. Eerst aan de overkant van de Nieuwstraat, maar nu alweer zo’n tien jaar op de plek waar vroeger Slagerij Joosten zat. Cees is een ambachtelijke slager, die al menig prijs met één van zijn producten in de wacht wist te slepen. Deze keer hebben we het over de boerderijkip van Poeliersbedrijf van der Laan uit Middenmeer. De kip groeit op in een ruime omgeving en krijgt dagelijks gezonde voeding die voor 100% plantaardig is en voor 70% bestaat uit graan. De kip kan langzaam opgroeien bij een normaal dag- en nachtritme en krijgt geen onnodige medicijnen toegediend. Dit resulteert in een vitale, sterke en gezonde kip en dat proeft u! Meer informatie op: www.blokdijk.keurslager.nl en op www.versekip.nl

Keurslager Cees Blokdijk
Nieuwstraat 68
1671 BG Medemblik
0227 543 892
www.blokdijk.keurslager.nl

Door |2017-01-30T13:14:24+02:00december 2nd, 2013|Afleveringen|Reacties uitgeschakeld voor Kip met citroen en knoflook ‘en croute’

About the Author: