Maki Sushi van Klaverkaas en komkommer

Maki Sushi van Klaverkaas en komkommer

 

Maki Sushi van Klaverkaas en komkommerIngrediënten (voor 4 personen)

  • 220 gr    sushi rijst
  • 2 el    rijstazijn
  • 1 el    mirin
  • 3 dl    kipbouillon
  • 4 st    nori-vellen
  • 4 st    reepjes komkommer
  • 4 st    reepjes Klaver kaas of
  • Wasabi kaas
  • Japanse sojasaus (Kikkoman)
  • ingemaakte gember

 

 

Bereiding:
Stoom de sushirijst volgens gebruiksaanwijzing (verschilt per merk). Na het stomen de rijst iets laten afkoelen en vervolgens mengen met de rijstazijn en de mirin. Doe dit bij voorkeur met een houten lepel. Laat de rijst vervolgens verder afkoelen.
Leg op een vlakke ondergrond een norivel op een licht bevochtigd bamboematje (makisu). Doe een kwart van de rijst langs één kant van het nori-vel en druk dit plat. Laat een 2 cm brede rand open langs de overige drie kanten van het norivel. Beleg over het midden van de rijst de kaas en de komkommer.  Gebruik nu het matje ter ondersteuning om de nori met vulling op te rollen.
Plak de rol zo nodig met wat water dicht.
Neem vervolgens een scherp mes om de sushirol in stukjes van 2,5 cm te snijden, maak tijdens het snijden van de sushi het mes regelmatig vochtig met water. Dit om het plakken tegen te gaan.
Serveer de sushi op een schaal met wat ingemaakte gembers.
Serveer apart sojasaus erbij.

Eet smakelijk!

 

Het is goed toeven bij de familie Klaver in Winkel. Je wordt er met open armen ontvangen want John en Anita Klaver zijn gastvrije hardwerkende mensen. Samen met zijn neven runt John een kaasfabriek. De kazen worden ambachtelijk geproduceerd en vinden niet alleen gretig aftrek in het hele land, maar ook in het buitenland. Wil je meer weten over dit prachtige product, kijk dan eens op de site van Klaver Kaas: klaverkaas.nl

Wijn: Bishops Leap Sauvignon Blanc 2011
Druif: Sauvignon Blanc
Gebied: Marlborough
Land: New Zealand

Prachtige witte wijn, geurt heerlijk fruitig en ‘stuivend’. De wijn smaakt knisperend fris en aromatisch. Heerlijk droog met mooie zuurgraad, lange afdronk. De wijn heeft geen houtrijping gehad.
Door de zuren heeft deze wijn voldoende body om de smaak van de kaas en de wasabi weerstand te kunnen bieden.

Prijs per fles € 8,25
Zie aanbieding op: peerdemanwijnimport.nl

Door |2017-01-30T13:14:26+02:00januari 2nd, 2012|Afleveringen|Reacties uitgeschakeld voor Maki Sushi van Klaverkaas en komkommer

About the Author: