In koffie gepocheerde peer met bitterkoekjes en vanille-sabayon

In koffie gepocheerde peer met bitterkoekjes en vanille-sabayon

 

In koffie gepocheerde peer met bitterkoekjes en vanille-sabayonIngrediënten (voor 4 personen)

  • 1st    Doyenné du Comice peer
  • 8 st    bitterkoekjes
  • 50 gr    amandelschaafsel

Voor het pocheervocht:

  • 5 dl    Kaan koffie
  • 1 dl    Kahlúa
  • 100 gr    suiker

Voor de sabayon:

  • 2 dl    champagne demi-sec
  • 4 dl    eierdooier
  • 100 gr    suiker
  • 1 st    vanillestokje

 

Bereiding:
Breng de koffie met de suiker en de Kahlúa aan de kook. Schil in de tussentijd de peer en snijd deze in 8 partjes en verwijder het klokhuis. Haal de kokende pan met koffie van de warmtebron en voeg de partjes peer toe en laat deze daarin afkoelen. Doe vervolgens de amandelschaafsel in de oven om te bruineren op 160 graden. Voor de sabayon brengen we de champagne met de suiker en de vanille aan de kook, laat het vocht afkoelen tot 70 graden en voeg dan de eierdooiers toe. Plaats de pan terug op de warmtebron en sla m.b.v. een garde de massa tot een luchtige, lobbige sabayon. Belangrijk hierbij is dat het geheel 80 graden wordt om het gewenste resultaat te krijgen. Voor de opmaak pakken we een wijnglas en verdelen daar de in grove stukken gesneden bitterkoekjes in, daarop leggen we de in stukken gesneden peer. Vervolgens besprenkelen we het geheel met wat pocheervocht. Voor de ‘crunch’ pletten we met de platte kant van een koksmes de koffiebonen en strooien dit in het glas op de peer. Als laatste gieten we de warme sabayon van vanille op de peer en bitterkoekjes. Als finishing touch doen we de gebruinde amandelschaafsel en nog wat koffie crunch op de sabayon.

Eet smakelijk!

 

Het is goed toeven bij de familie Klaver in Winkel. Je wordt er met open armen ontvangen want John en Anita Klaver zijn gastvrije hardwerkende mensen. Samen met zijn neven runt John een kaasfabriek. De kazen worden ambachtelijk geproduceerd en vinden niet alleen gretig aftrek in het hele land, maar ook in het buitenland. Wil je meer weten over dit prachtige product, kijk dan eens op de site van Klaver Kaas: klaverkaas.nl

Wijn: Pedro Ximenez Sherry Dulce

Heerlijke zoete smaak met aroma’s van rozijnen, stroop en een rijke zoetheid.
PX sherry is de meest zoete sherry die wordt gemaakt. De PX druiven worden eerst in de zon
gedroogd alvorens ze worden geperst en worden verwerkt tot deze heerlijke zoete dessert wijn.
Ideaal als begeleider van pittige kazen en dessert met koffie en chocolade.

Prijs per flesje van 0.50 ltr. € 11,00.

Door |2017-01-30T13:14:26+02:00maart 1st, 2012|Afleveringen|Reacties uitgeschakeld voor In koffie gepocheerde peer met bitterkoekjes en vanille-sabayon

About the Author: