Appeltaart met amandelspijs en creme fraiche

Appeltaart met amandelspijs en creme fraiche

 

Ingredienten

  • 2 st Delcorf appels van ’t Keetje uit Westwoud
  • 1 plak Bladerdeeg in de gewenste vorm
  • 100 gram Amandelspijs
  • 1 st Eidooier
  • 1 mespuntje Kaneelpoeder
  • 1 st Limoen
  • 1 pot Appel / Kaneel jam
  • 50 gram Creme fraiche
  • Viooltjes en/of mintblaadje

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

Snijd of steek de bladerdeeg in de gewenste vorm. Prik mbv een vork de bladerdeeg in alvorens het even te bakken op 160 graden voor 5 a 10 minuten.
Ondertussen mengen je de amandelspijs met de eidooier, geraspte limoen en kaneelpoeder tot een smeuigge massa.
Spuit mbv een spuitzakje banen op de voorgebakken bladerdeeg.
Snijd de Delcorf in vieren en verwijder de klokhuis en schil, daarna in plakjes snijden van 5mm om deze vervolgens dakpansgewijs op amandelspijs te drukken.
Beleg het geheel rijk met appel en bak het voor 20 a 25 minuten op 160 graden in de oven.
Na het bakken laten afkoelen en garneren met de creme fraiche, appel/kaneeljam en de viooltjes. Als finishing touch de schil van de Delcorf in fijne reepjes snijden en speels over de appeltaart verdelen.

Bon Appetit.
Onno

 

 

’t Keetje

’t Keetje is in de wijde omgeving van Westwoud een bekend begrip. Het is niet alleen een fruitkwekerij, maar ook een boerenlandwinkel en zorgboerderij. Tevens kunt u er terecht voor de verkoop van fruitbomen, verse groente, fruit en andere streekgebonden producten. Door de betrokkenheid van Jan de Boer en zijn vrouw Tineke ademt het bedrijf louter ambachtelijkheid en straalt de Westfriese gastvrijheid en gezelligheid van top tot teen. Dat maakt een bezoek aan het verrassend complete winkeltje tot een ‘must’. Naast de groente en fruit kunt u er terecht voor fruitmanden, cadeau- en kerstpakketten. Laat u eens informeren over de diverse arrangementen voor volwassenen en kinderen. Uitgebreide info is te vinden op www.hetkeetje.nl

Door |2017-01-30T13:14:24+01:00september 8th, 2014|Afleveringen|Reacties uitgeschakeld voor Appeltaart met amandelspijs en creme fraiche

About the Author: