De Westfriese Tafel in 2020

De Westfriese Tafel in 2020

Een nieuw jaar, een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Met spanning wacht ik op de lente, de start van het Westfriese Tafel seizoen. Ik hou van dat gevoel dat alles nog open ligt. Een fris, nieuw jaar. Kans op een prachtige zomer. Buiten eten aan een lange tafel met vrienden en prachtig producten uit de streek. Uit de streek omdat dat zulke mooie verhalen oplevert. Over met de hand gerooide aardappels, op de fiets gehaald, of zelf geplukte paddenstoelen. Op tafel staat een Nederlandse wijn, die dus niet onder doet voor een Franse. Als echte wijnliefhebber was ik best bevooroordeeld, maar ik ben helemaal om. Het kan écht in Westfriesland! Voor de bierdrinkers hebben we een heerlijk witbier van onze ‘eigen’ Stadsbrouwerij Radboud. Daarbij een knapperig brood zonder E nummers uit Medemblik, met een proeverij van kazen uit Winkel. Dan komt het hoofdgericht op tafel; knapperige koolsla, verse asperges van de barbecue, een geweldig stuk vlees waarvan je weet dat de koeien een prachtig leven hebben gehad in de (vrije) natuur, vergezeld van een subtiel knoflooksausje en verse kruiden. Ik sluit af met super gezonde blauwe bessen met schapenijs. Krijgt u al trek?

Eten is essentieel voor ons welbevinden. En dat kan heel lekker én tegelijk gezond zijn. Als u werkt met verse producten. En verser dan bij de boer vandaan kunt u het niet krijgen. Realiseert u zich wat een reis sommige producten hebben afgelegd voordat ze in de supermarkt belanden? En dat met iedere reisdag de vitamines in verse producten verminderen? Zonde toch? En helemaal niet nodig.

Wilt u kennis maken met al het moois wat Westfriesland te bieden heeft op culinair gebied? Kom dan proeven en verhalen ophalen onder de Westfriese Tafel. Dit jaar staan we onder andere op Paasvee in Schagen. U herkent de Westfriese Tafel aan het wapperende rood-wit geblokte kleed op 3,5 meter hoogte. De Westfriese Tafel biedt u onder de tafel een ware culinaire beleving. Kunt u niet wachten? Kijk dan voor recepten op www.westfriesetafel.nl of volg ons op facebook.

Mirjam Bus
Voorzitter Stichting Westfriese Tafel

Door |2020-02-06T11:04:15+02:00februari 6th, 2020|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor De Westfriese Tafel in 2020

About the Author: