Selecteer een pagina

IDe Westfriese Tafel - Getoaste zuurdesembrood met Opperdoezer Ronde, verse roomkaas en gerookte paling ngrediënten

  • 4 st zuurdesembrood
  • 150 gr verse roomkaas
  • 1 potje gehakte verse knoflook ‘Biesheuvel’
  • 1 kilo Opperdoezer Ronde
  • 200 gr gerookte paling
  • doperwtscheuten
  • fijngesneden bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

De Westfriese Tafel - Getoaste zuurdesembrood met Opperdoezer Ronde, verse roomkaas en gerookte paling Bereidingswijze
Kook de gewassen Opperdoezer Rondjes in ruim water in de schil voor 20 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen. Zodra ze zijn afgekoeld, het schilletje verwijderen en met een vork de rondjes prakken. Breng de geprakte rondjes op smaak met peper, zout en olijfolie.
Snijd het zuurdesembrood in gelijkmatige plakken en bak deze om en om even in de olijfolie zodat het brood een lichte ’toasting’ krijgt. Smeer het brood licht in met de vers gehakte knoflook.
Meng de verse roomkaas met de fijngesneden bieslook en smeer dit op het met knoflook ingesmeerde zuurdesembrood.
Verdeel vervolgens de geprakte Opperdoezer Ronde hierover en als laatste de gerookte paling en de doperwtscheuten.

De Westfriese Tafel - Getoaste zuurdesembrood met Opperdoezer Ronde, verse roomkaas en gerookte paling Gebroederlijk liggen de velden Opperdoezer Ronden en knoflook van Biesheuvel naast elkaar. Van de Ronden mogen we stellen dat dit hét streekproduct van Nederland is. Van de knoflook is dat misschien iets minder bekend, maar samen met de Opperdoezer vormen ze een fantastisch culinair duo op het bord van de Westfriese Tafel. Trots vertelt Jan Nieuwenhuizen van Biesheuvel Knoflook uit Slootdorp over hun mooie product. Onlangs brachten zij een geweldig kookboek uit. Ook Koos Zwaan, één van de jongste telers in Opperdoes, spreekt vol passie over zijn product. Uiteraard is dat koren op de molen van Onno, die zich al een aantal jaren zorgen maakt over de toekomst van dit geweldige aardappeltje.
Meer info op: www.biesheuvelknoflook.nl en op www.opperdoezerronde.nl.