Selecteer een pagina

Wagyu-rundersukade met een Westfriese najaarssaladeIngrediënten (voor 4 personen)

  • 2 ons    Wagyu-rundersukade (Koeienhuis)
  • witte balsamico azijn
  • olijfolie extra verge

Salade

  • 1 st    kropje little gem
  • 1 ons    cordifol sla
  • 6 st    eetbare viooltjes
  • 2 ons    gekookte spruitjes

Garnituur

  • 1 st    zure bom
  • 8 st   Amsterdamse uitjes
  • krokante broodcroutons
  • pijnboompitjes
  • 1 bakje bundelzwammen

Wagyu-rundersukade met een Westfriese najaarssaladeBereiding:
Snijd de gekookte spruitjes in plakjes van één centimeter. Snijd de blaadjes little gem over de nerf doormidden en pluk de cordifol. De zure bom snijdt u in plakken van één centimeter en daarna in reepjes en de Amsterdamse uitjes in vieren.
Van de Wagyu-sukade verwijderen we over de lengte de zeen en snijden we het overtollige vet weg, zodat er twee gelijkmatige plakjes Wagyu overblijven.
Met het Wagyu-vet gaan we de schoongemaakte bundelzwammen rustig bakken, breng op smaak met peper en zout.

Vervolgens gaan we de Wagyu-sukade rustig bakken in zijn eigen vet, beide kanten van het vlees ongeveer één minuut.
De salade brengen we op smaak met de witte balsamicoazijn en flink wat olijfolie. Verdeel ook de bundelzwammen en de croutons met de pijnboompitten over de salade. Vervolgens snijden we het vlees in lange dunne reepjes en verdelen dit gelijkmatige over de salade. Als finishing touch steken we de viooltjes op de salade.

Wagyu-rundersukade met een Westfriese najaarssaladeZo’n twaalf jaar zijn ze nu bezig met het fokken van hun Japanse koeien, ook wel bekend als Wagyu. Klaas en Wendy Vlaar hebben heel hard gewerkt om hun Wagyu-kudde op te bouwen tot meer dan 200 stuks. De beesten hebben een prachtig onderkomen in hun eigen Koeientuin in Benningbroek. Kosten nog moeite worden gespaard om deze bijzondere runderen op de juiste manier te laten gedijen. Het allerbeste voer en zo op z’n tijd een biertje om de stofwisseling en bloedsomloop te stimuleren. Achter in de tuin hangt een grote draaiende borstel, waar de beesten zich zo nu en dan laten masseren. Van deze dieren komt dan ook het meest smaakvolle en malse vlees dat je kunt bedenken. Meer informatie is te lezen op de site www.hetkoeienhuis.nl

Het Koeienhuis
Dr. de Vriesstraat 10
1654 JT Benningbroek
T: 0229 591259
M: 06 28600002
www.hetkoeienhuis.nl