Oogstfeest Opperdoezer Ronde 2013

Oogstfeest Opperdoezer Ronde 2013

Sinds 2006 organiseert Hero Stam het Opperdoezer Ronde Oogstfeest in zijn kas aan de Almereweg in Opperdoes. Want het meest culinaire aardappeltje ter wereld verdient een bijzonder podium. Dit is het moment dat de eerste Rondjes uit de kas worden gerooid; met de hand uiteraard, want het tere huidje verdient een delicate behandeling.

Promotieplatform
Sinds 2013 jaar is onze eigen Westfriese Tafel zich aan het ontwikkelen tot een promotieplatform voor het Westfriese Product. De passie van Onno Kokmeijer en de authentieke beleving die Duco de Vries zo meesterlijk weet te vatten, ontstijgen langzamerhand You medemblik. Van harte, want het is een geweldig concept. De Tafel is, naast het culinaire, immers inzetbaar op vele vlakken, bijvoorbeeld als overlegorgaan, als podium, als toneel. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op.

Diner in de kas
Het Oogstfeest op 13 & 14 mei werd opgeluisterd door de aanwezigheid van alle bedrijven die aan de rubriek de Westfriese Tafel hebben deelgenomen. Onno Kokmeijer had met de ambachtelijke producten een prachtig menu samengesteld en alle ingrediënten op kundige wijze samengevoegd.

Welkomstdrankje
De gasten werden verwelkomd met een heerlijk verfrissend drankje van Westfriese bodem, geschonken door Wijngaard Saalhof. Hierna was er voldoende tijd om de fotografie van Duco, die overal in de kas aanwezig was, te bewonderen. De setting in de kas leende zich daar natuurlijk uitstekend voor. Een heerlijk broodje van Hein Raat was dan ook ruimschoots beschikbaar en de livemuziek verhoogde de sfeer.

Eerste en tweede gang
Nadat de gasten hadden plaatsgenomen, werd de eerste gang uitgeserveerd. Deze bestond uit een door Mathieu Robert van Zalmrokerij Smoking gerookte zalmrug met een salade van Opperdoezer Ronde en hangop van rauwe melk van Paul Blokker en verse kruiden van Buysman Kruiden. In de tweede gang kwam een overheerlijke entrecôte van Slagerij Langendijk met bloemkool van Roel Bakker en gebruinde hazelnootboter op tafel. Dit werd geserveerd met Opperdoezer Ronde uit de oven, gekookt met een jus van dragon.

Derde en vierde gang
Bij de derde gang mochten de gasten in de benen, aangezien er een prachtige proeverij van Klaver Kaas stond opgesteld. Ten slotte wa er een buffet van het overheerlijke ijs van de Schapenstreek met de verse aardbeien van Vriend.

Iedereen heeft zichtbaar genoten van deze bijzondere avond, want veel dichter bij de bron van het Westfriese Product kon je haast niet komen!

 ===========

       
Door |2017-11-23T14:04:13+01:00maart 10th, 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Oogstfeest Opperdoezer Ronde 2013

About the Author: