Groeten en fruit uit de streek, juíst nu!

Groeten en fruit uit de streek, juíst nu!

Nou, daar zitten we dan met z´n allen, of juist alleen. Opgehokt als kippen tijdens vogelgriep. Terwijl de zon buiten vrolijk schijnt, waart er een onzichtbaar, ongrijpbaar en verwoestend virus rond. En dat terwijl we nu op een terrasje hadden willen zitten. Nee niet op ons eigen terrasje, maar die met bediening. Vrolijke mensen om ons heen. Het ruisen van de branding op de achtergrond. Een koude witte wijn in een beslagen glas binnen handbereik, de zintuigen geprikkeld door etensgeuren.

Maar het heeft niet zo mogen zijn. Dit hadden we niet van te voren kunnen bedenken. Al onze mooie plannen in de kiem gesmoord. Investeringen uitgesteld. Afspraken afgezegd. Onzekerheid over de toekomst. En hoewel er veel tragischer gevallen zijn, heeft ook de Westfriese Tafel het moeilijk. Want wij bestaan bij de gratie van evenementen. Daar vertellen wij ons verhaal, daar kunt u proeven en beleven wat voeding uit de streek met u doet. Hoe blij u daarvan wordt.

Zoals iedere crisis zal ook deze wel weer goede dingen opleveren, maar het valt niet mee om dat te bedenken als je je omzet ziet wegzakken naar 0, de piepers die vanwege de regen in het najaar niet gerooid konden worden, nu niet meer gerooid hóeven te worden omdat niemand ze wil hebben. Als je vader zegt dat hij best eenzaam is, in dat grote huis, zonder zijn vrouw, die vorig jaar is overleden. Als je kinderen hun vriendjes missen en de juf, die veel beter en vooral rustiger kan uitleggen dan hun moeder. Als ze in een opstel voor school over deze bijzondere tijd thuis schrijven dat papa en mama helaas geen tijd voor ze hebben. Als een kinderverjaardag niet gevierd kan worden, als vriendjes en vriendinnetjes niet meer mogen spelen, als ze echt álle Netflix series al hebben gezien…

Maar hoe heftig deze tijd ook is voor velen, ik zie ook mooie initiatieven ontstaan. Zo worden we weer bewust van het belang van gezond eten en drinken, het liefst uit de streek. Een geweldig voorbeeld vind ik West-Friese Verkoopstalletjes. Kijk op verkoopstalletjes.nl en u vindt een heel woud aan locaties waar u agrarische producten kunt kopen. Bloemen, planten, vlees, vis, gevogelte, zuivel, groente en fruit. Eén van die ‘stalletjes’ is Bakkums Boetje in Heerhugowaard Noord, waar kaas te verkrijgen is van Klaver, Noordland wijn, verse knoflook van Biesheuvel, aspergebrood van bakker Raat, basilicumboompjes van Buijsman, blauwe bessen en witlof van Hemmes, Evlac pindakaas en groene asperges van eigen land, allemaal Westfriese Tafel ondernemers. Wist u dat verse asperges, zowel de groene als de witte, boordevol zitten met antioxidanten, vitaminen en mineralen? Net iets teveel witte wijn gedronken bij de asperges (of bij de nootjes, of gewoon nergens bij)? De aminozuren en mineralen in asperges zouden de kater verlichten en beschermen de lever tegen gifstoffen uit alcohol. Zo helpen groenten en fruit uit de streek u deze Corona-crises door.

Wilt u de Westfriese Tafel ook deze crisis doorhelpen? Dan kunt u voor 75 euro vriend worden van de Westfriese Tafel.

Door |2020-06-04T09:57:59+01:00juni 4th, 2020|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Groeten en fruit uit de streek, juíst nu!

About the Author: