Selecteer een pagina

29 juni t/m 2 juli: Westfriese Tafel op Sail Den Helder

De Westfriese Tafel gaat zich inzetten om de regio Westfriesland te vertegenwoordigen tijdens Sail Den Helder, een belangrijk evenement met honderdduizenden bezoekers en een unieke kans om de regio Westfriesland te promoten. Ons voornaamste doel is om de mooie streekproducten van Westfriesland in de schijnwerpers te zetten onder het motto “De Westfriese Tafel dekt de regio!” Om dit mede te realiseren, hebben we iets bedacht, dat alle Westfriese producten in één gerecht samenbrengt: de ‘Westfriese Tafel Poké Bowl‘.

De overheerlijke Westfriese Tafel Poké Bowl

Onze chef-kok, Jan Schouten van Jean le Jean uit Zwaagdijk, zal tijdens Sail Den Helder een heerlijke Westfriese Tafel Poké Bowl serveren. Hierin worden niet alleen de geweldige producten van Westfriesland verwerkt, maar ook producten die normaal gesproken de supermarkt niet halen vanwege kleine onvolkomenheden. Deze producten behouden desondanks hun opmerkelijke kwaliteit en kunnen worden gebruikt om een voortreffelijke poké bowl te creëren. Daarnaast nemen we ook de producten van onze buren uit Hollands Kroon mee, want eten verbindt.

Unieke samenwerking GEM Stage en Westfriese Tafel

Door deel te nemen aan Sail Den Helder onderstrepen wij het belang van de samenwerking tussen de regio’s in Noord-Holland Noord. Onze aanwezigheid op het evenement is in samenwerking met de GEM Kitchen, een culinaire faciliteit die volledig is toegewijd aan duurzaamheid. GEM staat voor Green Electric Mill en benadrukt het belang van duurzaam bereid en geproduceerd voedsel in combinatie met de korte ketens die de Westfriese Tafel voorstaat.

Primeur voor Westfriese Tafel

Wij hebben de bijzondere eer om de kitchen, die mede in samenspraak met ons wordt ontwikkeld, als eerste in gebruik te mogen nemen. Chef Jan Schouten zal de gerechten bereiden en met een headset op vertellen over de oorsprong van de verschillende producten en de (familie)bedrijven die dit hebben geproduceerd. We doen interviews met stakeholders (wethouders, burgemeesters, bestuurders en vertegenwoordigers van voedselgroothandels en supermarkten of restaurants) en maken daar uiteindelijk een mooie videocompilatie van.

Onze chef Jan Schouten van Jean le Jean

Kom naar Sail Den Helder en ontdek de heerlijke smaken van de Westfriese Tafel! Als een van de meest populaire culinaire attracties van de regio, brengen we de beste gerechten en lokale producten naar dit spectaculaire maritieme evenement. Of je nu een liefhebber bent van verse vis, biologisch vlees of vegetarische opties, we hebben voor elk wat wils. Onze chef is een expert in het creëren van unieke smaakcombinaties die je smaakpapillen zullen verrassen en je zintuigen zullen prikkelen.

Bovendien is de Westfriese Tafel meer dan alleen eten. Het is een ervaring. Ons team van gepassioneerde professionals zal je meenemen op een culinaire reis door West-Friesland en je laten kennismaken met de lokale cultuur en tradities. We geloven in duurzaamheid en gebruiken alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit, rechtstreeks van lokale boeren en producenten uit Westfriesland en omgeving.

Kom naar Sail Den Helder en maak kennis met de Westfriese Tafel. Het zal een ervaring zijn die je nooit zult vergeten!

GEM Stage voorziet ons van energie.

Voor de kids!

De kids kunnen lekker los gaan met de leuke kleurplaat van de Westfriese Tafel op Sail Den Helder. Wij hebben op onze plek op de Nieuwe Diep Kade voldoende kleurplaten. Kom je niet op Sail Den Helder, download ‘m dan hier of klik op het plaatje hieronder.