Crème van tuinerwtjes met gemarineerde zalm roomijs van schapenmelk en lichtgerookte jonge schapenkaas

Crème van tuinerwtjes met gemarineerde zalm roomijs van schapenmelk en lichtgerookte jonge schapenkaas

 

Crème van tuinerwtjes met gemarineerde zalm roomijs van schapenmelk en lichtgerookte jonge schapenkaasIngrediënten (voor 4 personen)

Algemeen:

  • 100 gr    verse tuinerwten in de peul
  • 200 gr    verse Schotse zalmfilet
  • 75 gr    jonge schapenkaas (Schapenstreek.nl)
  • 1 st    limoen
  • 4 st    walnoot
  • 1    bakje doperwtscheuten (afilla cress)
  • 1    bak schepijs van schapenmelk met vanille (Schapenstreek.nl)

 

 

 

 

Peer in zoetzuur:

  • 1 st    citroenschil
  • 1 st    sinaasappelschil
  • 25 gr    gember schoon
  • 50 gr    witte wijn
  • 50 gr    honing
  • 50 gr    witte wijn azijn
  • 1 st    Doyenne de commise peer

Crème van tuinerwten

  • 150 gr    verse tuinerwten in de peul
  • 1 dl    kipbouillon of
  • 50 gr    roomboter

 

Bereiding:
Doe voor de bereiding van ‘peer in zoetzuur’ alle ingrediënten in de pan met uitzondering van de peer en breng het geheel aan de kook. Laat het afkoelen voor 24 uur zodat alle smaken goed los kunnen komen. Vervolgens de gember, sinaasappel en de citroen eruit zeven.
Van de peer snijden we een plak van 1 cm dikte om vervolgens mooie gelijkmatige blokjes van 1 bij 1 cm. te snijden. Leg de blokjes peer voor 15 minuten op zoetzuur.
Voor de ‘crème van tuinerwten’ kookt u de gedopte tuinerwten in de kippenbouillon en de roomboter gaar in acht minuten.
Vervolgens afgieten en het kookvocht opvangen. Doe de tuinerwtjes in de keukenmachine en draai het geheel goed glad, voeg beetje bij beetje het kookvocht toe tot de juiste dikte is bereikt. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

 

 

Als je Mark en Anita van Alderwegen over hun producten hoort praten weet je al dat je goed zit. Deze mensen vertegenwoordigen één en al ambacht. Met liefde en zorg wordt op hun boerderij in Lutjebroek van biologische schapenmelk heerlijk schapenijs en schapenkaas geproduceerd. Het nieuwste product, een lichtgerookte schapenkaas, komt voort uit een samenwerking met Mathieu Robert van Zalmrokerij Smoking uit Bovenkarspel. Een ambachtelijk samenspel waar wij van de ‘West-Friese Tafel’ dankbaar gebruik van maken. Meer info op schapenstreek.nl

Wijn: Cap Cette Chardonnay 2011
Languedoc, Frankrijk

Bij dit gerecht van Onno komen zowel filmende en rokerige tonen samen. Dat vraagt om een volle krachtige wijn met houtrijping.

Deze Chardonnay is dat. Vol, romig, krachtig en een mooie houttoets.

Prijs per fles € 7,75

Door |2017-01-30T13:14:26+02:00mei 1st, 2012|Afleveringen|Reacties uitgeschakeld voor Crème van tuinerwtjes met gemarineerde zalm roomijs van schapenmelk en lichtgerookte jonge schapenkaas

About the Author: