Zomerse salade van notenkruid en citroenbasilicum met zwitte asperges, geitenkaas en sesamdressing

Zomerse salade van notenkruid en citroenbasilicum met zwitte asperges, geitenkaas en sesamdressing

 

Zomerse salade van notenkruid en citroenbasilicum met zwitte asperges, geitenkaas en sesamdressingIngrediënten:

Buysman Notenkruid
Buysman Citroenbasilicum

  • 100 gr    Franse geitenkaas
  • 2 st    Doyenne de comice peer
  • 8 st     geblancheerde witte asperge
  • 50 gr    geblancheerde tuinbonen
  • 20 gr    geroosterde pompoenpitten
  • 100 gr    Mizuna salade
  • 1 st    sinaasappel
  • 1bs    jonge waterkers
  • 4 st    radijs
  • 4    plakken toast

Zomerse salade van notenkruid en citroenbasilicum met zwitte asperges, geitenkaas en sesamdressingSesamdressing

  • 120 ml    olijfolie
  • 4 el    rijstazijn
  • 2 el    sojasaus
  • 2 tl    poedersuiker
  • 1 tl    sesamolie
  • 1 tl    sesamzaadjes geroosterd

 

 

 

 

 Bereiding:
Voor de dressing mengen we de rijstazijn, poedersuiker en de sojasaus goed door elkaar, vervolgens voegen we druppelsgewijs de olijfolie en de sesamolie toe zodat er een lichte binding ontstaat als laatste opsmaak brengen met peper, zout en de geroosterde sesamzaadjes toevoegen.
Schil de peren en snijd ze daarna in vier stukken, verwijder het klokhuis en verdeel de kwarten peer daarna nogmaals in 3 a 4 stukken.
Vervolgens bouwen we de salade luchtig op, breng tussendoor de salade op smaak met de dressing van sesam en druppels sinaasappelsap.
Voeg als laatste de notenkruid en de citroenbasilicum toe aan de salade en de in blokjes gesneden geitenkaas. De crunch van toast als allerlaatste op de salade doen zodat het krokant blijft.

Eet smakelijk!

 

 

Deze keer vormt de kas het decor van de West-Friese Tafel. Bij het familiebedrijf Buysman Kruiden in Andijk worden ondermeer de lekkerste verse peterselie, munt, dille, basilicum, notenkruid en bieslook geteeld. Met veel plezier vertellen de Buysmannen over hun passie. Ze combineren ambacht met moderne techniek. Op duurzame wijze en met respect voor de natuur: chemische bestrijdingsmiddelen kom je niet tegen en het productieproces is grotendeels handmatig. Wil je meer weten over dit familiebedrijf, kijk dan op hun informatieve website: www.buysmankruiden.nl

Wijn: Cap Cette Chardonnay 2011
Languedoc, Frankrijk

Bij dit gerecht van Onno komen zowel filmende en rokerige tonen samen. Dat vraagt om een volle krachtige wijn met houtrijping.

Deze Chardonnay is dat. Vol, romig, krachtig en een mooie houttoets.

Prijs per fles € 7,75

Door |2017-01-30T13:14:25+01:00juli 2nd, 2012|Afleveringen|Reacties uitgeschakeld voor Zomerse salade van notenkruid en citroenbasilicum met zwitte asperges, geitenkaas en sesamdressing

About the Author: