Selecteer een pagina

Ingrediënten (voor 4 personen)West-Friese brioche van Bakkerij Raat

  •     3 st    brioche
  •     120 gr    gesmolten roomboter
  •     100 gr    vijgenconfiture
  •     2 st    verse vijgen
  •     1 st    limoen
  •     3 st    eieren
  •     110 gr    rietsuiker
  •     500 ml    slagroom
  •     poedersuiker

Bereiding:
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Vet de binnenkant van een ovenschaal met de inhoud van één liter in met de gesmolten roomboter.  Vervolgens de binnenkant van de ovenschaal m.b.v. een fijne rasp met limoenrasp bedekken.

Verwijder van de brioche de buitenkant en snijdt het vervolgens in ongelijkmatige brokjes en leg dit speels in de ovenschaal. Spuit m.b.v. een spuitzakje de vijgenconfiture tussen de stukken brioche. Daarna de hele vijgen in acht partjes snijden en ook tussen het brioche brood steken. Vervolgens mengen we de eieren, rietsuiker en de slagroom goed door elkaar en gieten dit gelijkmatig over de stukken brioche. Laat dit geheel ongeveer 30 minuten staan zodat de slagroom er goed in kan trekken. Bak de broodpudding af in ongeveer 40 minuten zodat het geheel mooi goudbruin is. Serveer de broodpudding met poedersuiker en evt. klontjes roomboter.

Eet smakelijk!

Zo uit de oven; een lekkernij in de decembermaand.De brioche die in het gerecht van Onno is verwerkt, is gemaakt van West-Friese schapenboter uit Lutjebroek en biologische eieren uit Andijk, waarop bovenop wat grove suiker is meegebakken.
Hein Raat noemt het dan ook een ‘West-Friese cupcake’.

West-Friese brioche van Bakkerij Raat
Bakkerij Raat
Nieuwstraat 84, Medemblik (0227 541379)
bakkerijraat.nl