Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 bakje Elsanta aardbeien van Vriend
- 1 st vanille stokje
- 50 gr poedersuiker
- 200 gr mascarpone
- 1 st sinaasappel
- 2 st bastogne koeken
- Verse verveinne kruid
Bereiding:
Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd deze in tweeën en doe deze in een diep bordje, absoluut niet wassen de aardbeien.
Rasp met een fijne rasp de schil van de sinaasappel over de aardbeien om het geheel een fris accent te geven.
Doe de mascarpone in een mengkom en voeg hier de poedersuiker en de vanille-merg aan toe. Roer het geheel goed door.
Schep de mascarpone-creme over de aardbeien en verdeel hierover de gekruimde bastogne koeken. Steek als laatste de verse blaadjes verveinne kruid in de mascarpone.
Bon Appetit
Aardbeien, aardbeien en nog eens aardbeien…. Frits en Amanda Vriend telen aan de Ganker 7 in Benningbroek de allerlekkerste en zoetste aardbeien van West-Friesland! De aardbeien groeien bij Vriend Aardbeien op schouderhoogte.
Dit is handig voor de plukker, die niet meer op zijn knietjes hoeft te plukken, maar ook voor het gezond en schoon houden van het gewas! Plagen en ziektes hebben zo veel minder kans!
De aardbeien zijn inmiddels volop verkrijgbaar bij het aardbeienkraampje aan de Ganker. Frits en Amanda zetten hun product tevens af bij veiling Fruitmasters in Geldermalsen, bij Intratuin Hoorn én op een heel bijzondere locatie: het kasteelplein van prinses Violinde in Sprookjeswonderland!
Iedereen kan dus heerlijk genieten van dit échte West-Friese product!
Voor meer info: vriendaardbeien.nl