Selecteer een pagina

Ingrediënten

  • 1 st Wagyu zij-lende van PureWagyu
  • 1 st granaatappel
  • 12 st zwarte olijven
  • 4 st tortilla wraps groot
  • pijnboompitjes gebrand
  • winterpostelein
  • olijfolie
  • grof zeezout

Voor de Tsatsiki

  • 1 st winterpeen
  • 2 etl. boerenyoghurt
  • 8 st blaadjes verse munt
  • 1 etl. knoflookketchup van Biesheuvel
  • 1 tl. Ras el Hanout (kruiden)
  • snufje zout

Bereidingswijze
Rasp de wortel over een fijne rasp en meng met de boerenyoghurt. Vervolgens knoflookketchup, Ras el Hanout en zout toevoegen. Als laatste de fijngesneden munt toevoegen.
De zij-lende van het Wagyu rund wordt op de braaimaster geroosterd gedurende 20 minuten. Zorg ervoor dat u de zij-lende regelmatig draait voor een gelijkmatige kleuring. Na 20 minuten de zij-lende laten rusten voor minimaal 20 minuten, zodat alle vleessappen bewaard blijven na het aansnijden van het vlees.
De tortilla wraps worden ook met behulp van de pizzasteen op de braaimaster goudbruin gebakken, zodat ze krokant worden. Smeer de krokante warme wrap in met de tsatsiki van wortel en bedek vervolgens met dun gesneden plakken Wagu zij-lende.
Voorzie het vlees van grof zeezout. Verdeel de gebruinde pijnboompitjes en de in plakjes gesneden zwarte olijf over de tortilla. Sla met de bolle kant van een lepel tegen de buitenkant van een halve granaatappel aan, zodat de pitjes eruit vallen. Verdeel de granaatappel speels over de tortilla. Verdeel tot slot de geplukte winterpostelein erover besprenkel het geheel met olijfolie.

Voor deze rubriek maakten wij een uitstapje naar de Wieringermeer, vlak onder de rook van Medemblik. Daar stond een indrukwekkende barbecue opgesteld van de firma Braaimaster. Hier hadden we Chris Boomsma van Pure Wagyu uit Venhuizen voor het vlees gestrikt, waar Onno wel raad mee wist. Hij kwam met een verbluffend recept, de snelle pizza.
Dit in combinatie met de wortel van Hoogendijk Agro en de knoflookpasta
van Biesheuvel Knoflook. Beide zorgde voor een geweldige smaaksensatie. Wat is het leven in Westfriesland toch goed en de spullen die er vandaan komen al helemaal!

Wil je meer weten over de Braaimaster, kijk dan op www.braaimaster.nl.
Ook over Pure Wagyu is veel informatie te vinden. Surf naar www.purewagyu.nl. En voor knoflook natuurlijk www.biesheuvelknoflook.nl