Selecteer een pagina

Ingrediënten:

  • 150 gr    clotted cream
  • 1 pot    kersen van Jumiran
  • 1 pond    verse kersen van Jumiran

Scones

  • 250 gr    zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl    bakpoeder
  • 1 snufje    kaneel
  • 1/2 tl    zout
  • 1 zakje    vanillesuiker
  • 50 gr    roomboter
  • 1    ei (+ 1 eidooier)
  • 75 ml     melk
  • 75 gr    rozijnen
  • 20 gr    amandelschaafsel

Bereiding:
Zeef het bakmeel en voeg bakpoeder, zout, vanillesuiker, kaneelpoeder en suiker toe. Kneed de roomboter door het meel. Klop het ei los met de melk en schenk het bij het meelmengsel tezamen met de rozijnen. Kneed het geheel tot een samenhangende deegmassa.
Rol het deeg uit tot een plak van 2 cm. dikte en steek daar rondjes uit van 8 cm. doorsnee m.b.v. een steker. Leg de scones op de bakplaat met vetvrij papier. Smeer de bovenkant van de scones in met een klein beetje eidooier en bestrooi dat met het amandelschaafsel. Bak de scones af in 10 min. in een voorverwarmde oven van 225 °C. Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen.
Na het afkoelen de scones doormidden snijden en de onderkant insmeren met de kersenjam. Snijd de verse kersen rond de pit doormidden en vervolgens de halve kersen weer doormidden. Meng de gesneden kersen door de clotted cream en beleg de ingesmeerde onderkanten van de scones met de clotted cream vervolgens afdekken met de bovenkanten van de scones.

Bon appétit!

Sinds 13 jaar teelt Aad van der Heide met zijn bedrijf Jumiran kersen in zijn kersentuin in Wognum. Twee hectare om precies te zijn en hij verzorgt ze met de grootst mogelijke zorg. “Kijk”, zegt hij, “als de kers natregent, dan blijft er aan de bovenkant water in staan”. Hij wijst op het kuiltje bij het steeltje. “Als dat gebeurt”, vervolgt hij, “dan zuigt de kers zich vol water en barst open. Dan is hij waardeloos. Wij plukken de kersen alleen als ze donkerrood zijn, tegen het zwarte aan. Dan heeft de kers de juiste brix-waarde.” En bij Aad is deze waarde altijd uitstekend.
Als u wilt genieten van de kersen van Aad, dan kunt u vanaf de tweede week van juli terecht bij het verkooppunt aan de Hoornseweg in Wognum. Hij maakt van de kersen ook jam, saus en wijn.
Meer informatie: jumiran.nl.