Ingrediënten
- 200 gr Westfrieschlander (grote plakken)
- 3 st Plakken roggebrood
- 50 gr Roomboter
- Verse bieslook
- Terine
Bereidingswijze
Bekleed de terrine vorm met plastic. Bekleed vervolgens de binnenkant van de terrine met de Westfrieslander kaas. Dan bekleden we de terrine van onder naar boven met de kaas.
Zodra de terrine met 1 cm kaas bedekt is ga je vervolgens een plak roggebrood plaatsen.
Het roggebrood voor het plaatsen aan de bovenkant insmeren met de luchtig geslagen roomboter en bieslook. Vervolgens weer een centimeter kaas plaatsen, een plak roggebrood en weer kaas. Vouw de terrine met plastic goed dicht en druk het geheel goed aan zodat alle lucht eruit is. Plaats de terrine in de koelkast voor 2uur alvorens aan te snijden.
Serveertip, compote van gepelde druiven en natuurlijk een heerlijk glas
van Wijngaard Noordland
Heerlijke kaas en geweldige wijn uit… Westfriesland
Deze keer waren we te gast in de wijngaard van Johan Stoop in Heerhugowaard-noord. Johan maakt met de druiven een heerlijk wijntje onder de naam Noordland. Over een week of vijf kunnen de druiven van het land en verwerkt worden tot een rode of witte wijn, want beide soorten groeien daar. Op zijn website staat veel informatie: wijngaardnoordland.nl
Wat is wijn zonder goede kaas? Daarom kwam Albert Roozendaal van World Wide Cheese uit Wognum met een nieuwe Westfriese kaas langs, de Westfrieschlander. Hier is het afgelopen half jaar hard aan gewerkt door de kaasmakers Patrick en Matthijs uit Hoogwoud. Alle Westfrieschlander kazen worden bereid zonder kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Een mooie smaakvolle streekkaas, die bovendien duurzaam is geproduceerd. Meer info op: westfrieschlander.nl