Selecteer een pagina

IAmandelsp(ijs) met Gekarameliseerde vijgenngrediënten

  • 8 st   vijgen
  • 75 gr suiker
  • 1  dl jus de orange
  • kaneelpoeder
  • Steranijs
  • Westfriese tafel Likeur
  • Amandelspijs-IJS van Banketbakkerij Schoutsen
  • Olijfolie

 

 

 

 

Amandelsp(ijs) met Gekarameliseerde vijgenBereidingswijze
Snijd de vijgen in tweeen. Bak deze in de koekepan heel licht aan in de olijfolie. Vervolgens bestrooien met de suiker en deze rustig laten karameliseren. Blus het geheel af met de Westfriese tafel likeur, jus de orange, kaneelpoeder en de steranijs.
Laat vervolgens het geheel op hoog vuur rustig inkoken tot een stroperige massa de mooi om de vijg blijft hangen.
Combineer de warme vijgen met de Amandelspijs-IJs en de gebrande amandellen.

Bon Appetit

Amandelsp(ijs) met Gekarameliseerde vijgenEerlijke ingediënten van de ambachtelijke banketbakker Frank en Hans Schoutsen zijn de vierde generatie bakkers Schoutsen in Wognum. Hun roots gaan terug naar toen hun overgrootvader de bakkerij in Wognum vestigde, inmiddels 132 jaar geleden. Momenteel is het nog steeds het ambacht dat de klok slaat. En de mannen hebben de zaken mooi verdeeld. Hans houdt zich bezig met het bakken van de lekkerste broden en Frank houdt zich bezig met het banket, waaronder het ijs een prominente rol heeft. Er worden allerlei smaken ijs geproduceerd, waarbij als grondstof de rauwe melk van een lokale boer wordt gebruikt. Onno creëerde wederom een geweldig recept, dat op het laatst nog wordt verrijkt door onze eigen Westfriese Tafel Kruidenbitter, die wordt geproduceerd door een van de oudste destilleerderijen van Nederland en Westfriesland. Meer informatie over Bakkerij Schoutsen is te vinden op: www.bakkerijschoutsen.nl