Selecteer een pagina

Bloemkool risotto voor 4 personenIngrediënten:

  • 1 d    olijfolie
  • 1 st    sjalot
  • 1    teentje knoflook
  • 1    bloemkool
  • 1 l    groentebouillon
  • 350 g    risottorijst
  • 1 dl    droge witte wijn
  • 100 gr    geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr    mascarpone
  • versgemalen zwarte peper – zout

Bereiding:
Rasp de bloemkoolroosjes over een grove rasp. Snij de sjalot en knoflook heel fijn en zet deze aan in de olijfolie zonder te kleuren. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en schep de korrels om, totdat ze rondom bedekt zijn met een dun laagje olie en glazig worden. Blus het geheel af met de witte wijn. Roer goed door en laat de witte wijn verdampen.
Schep vervolgens met een soeplepel steeds beetje bij beetje de groentebouillon bij de risotto tot ze is opgenomen en blijf constant rustig roeren. Na ongeveer 20 minuten zal de risotto al dente zijn. De risotto moet vochtig en romig zijn.
Voeg nu de geraspte bloemkool toe en laat deze 3 tot 4 minuutjes meegaren. We maken de risotto of met de geraspte Noord-Hollandse oude kaas en mascarpone en brengen het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer de risotto in een diep bord, eventueel besprenkelen met een mooie olijfolie en jonge kruidjes.

Eet smakelijk!

Genieten van al het goede dat van het West-Friese land komt. Dat is voor Roel Bakker van Maatschap Bakker uit Wervershoof belangrijk. Het bedrijf, dat hij samen met zijn vader en oom runt, teelt kwaliteitsbloemkolen. Een puur en ambachtelijk West-Fries product. Het snijden gebeurt met de grootste zorg en gaat uiteraard met de hand. De samenwerking met groothandel Ruigewaard is geweldig. Dit bedrijf uit Zwaagdijk-Oost zet voor Bakker de diverse soorten bloemkolen af in binnen- en buitenland.  Wilt u meer weten over dit mooie product, kijk dan op hun website: www.etienne-holland.nl

Lichtgekoelde Beaujolais Fleurie van de Gamay Noir a jus Blanc (fris kersenfruit aromas en smaken). Is verkrijgbaar bij de betere slijter.