Ingrediënten
- 1 st kippenpoot
- 2 plakken chorizoworst
- 1 st citroen
- 2 tenen knoflook
- 50gr winterpeen
- 10 st mini-puntpaprika’s
- 5 st witte mini-uitjes
- 1 st Agria aardappel
- 1 st takje tijm
- 4 st blaadjes salie
- 5gr Ras el Hanout-kruiden
- olijfolie
- grof zeezout
Bereidingswijze
Maak de kippenpoot schoon met een scherp flexibel mesje. Snij het vlees over het bot, om vervolgens om het bot heen te snijden, zodat het vlees vrij komt.
Snij het kippenvlees met vel in grove stukken. Marineer met olijfolie en de Ras el Hanout.
Snij de aardappel en de winterpeen in blokjes van 1×1 cm. en leg deze vervolgens in een éénpersoons gietijzeren pan. Besprenkel met de olijfolie. Maak de mini-uitjes en de knoflook schoon door het velletje te verwijderen en vervolgens door midden te snijden. Doe beide ingrediënten in de pan en bedek het geheel met de gemarineerde kip. Verdeel hier vervolgens de chorizo, schil van de citroen en de puntpaprika toe. Bedruip het geheel nog met een klein beetje olijfolie en wat grof zeezout.
Als laatste de salie en de tijm toevoegen en de pan afsluiten met het deksel. Plaats het geheel in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 45 minuten.
Het gerecht is heerlijk te combineren met vers gemaakte friet van Agria aardappels.
Enthousiasme in de Wieringermeer
De familie Bus was meteen enthousiast toen we ze benaderden voor deze rubriek. Michiel, de aardappelteler en kippenboer, en zijn vrouw Mirjam hebben het dan ook goed voor elkaar. Zij hebben hun boerderij aan de Oudelanderweg, vlak over de grens bij Medemblik. Enthousiast vertellen ze over hun mooie producten. De aardappelen van het merk Agria zijn heel geschikt om als friet te worden verwerkt. Daarnaast hebben ze langzaam groeiende kippen die met speciaal voer worden gevoed. Hierdoor krijgen ze geen antibiotica binnen en kunnen ze zich tot een mooie kip ontwikkelen.
Meer info op www.frietelaria.nl