- 200 gr pasta (in de vorm van rijst)
- 4 dl kipbouillon
- 1 el Mascarpone
- 1 el Sateh specerijenmix
- 1 bundel beukenzwammen
- 12 st cantarellen
- 6 st champignons
- 6 st kastanje champignons
- 1 fles olijfolie, extra verge
- 50 gr overjarige kaas
- 1 bakje Amsterdams vet (veldsla)
Bereidingswijze
Kook de pasta in de kipbouillon beetgaar. Bij het moment van beetgaar ervoor zorgen dat het vocht zoveel mogelijk is opgenomen door de pasta. Vervolgens voeg je de Sateh specerijenmix toe en de mascarpone. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Bak de beukenzwammen en de cantharellen in de olijfolie op matig vuur en voeg deze toe aan de pasta. Vervolgens de pasta in een diep bord dresseren. Snijd de steeltjes van de kastanje- en champignons onder de hoed af om vervolgens de hoedjes van beide champignons in zeer dunne plakjes te snijden. Bedek de gehele paste met de dun gesneden rauwe champignons. Vervolgens het pasta-gerecht besprenkelen met olijfolie en heel licht de overjarige oude kaas erover raspen. Als laatste het Amsterdamse vet op het gerecht plaatsen.
Voor deze aflevering van de Westfriese Tafel togen wij vlak over de grens van Westfriesland, naar Slootdorp om precies te zijn. Daar ligt het bedrijf Koolen Champignons van de familie Koolen. Het bedrijf, dat in 1981 door Leo Koolen werd opgericht, is één van de grootste leveranciers van paddenstoelen in Nederland. Het voorziet de groothandel en supermarkten rechtstreeks van een bijzonder ruim assortiment paddenstoelen en champignons met de beste kwaliteit. Vol passie spreekt Teun, de zoon van Leo, met Onno over hun bedrijf, waardoor je merkt dat de kwaliteit van de producten centraal staat in het bedrijf. Meer informatie vindt u op: www.koolen-champignons.com.